Мини фахити с пилеКакто обещах ето я импровизираната рецепта за мини пилешки фахити, с която бях зарадвана ден преди рождения си ден. Всъщност не само по повод са ми приготвяни, даже бих казала, че някак си по-скоро са се очертали като често срещано петъчно меню. Мислех направо Ники да ми бъде гост в случая, защото само той ги прави, но той много настоява да сготви голяма мусака и с нея да участва. Така, че очаквайте мусаката. 🙂

Пилешки фахити за двама стават с:

тортили – има в Карфур няколко вида (големи и малки), даже предлагат и такива с 6 вида подправки или пък пълнозърнести. Ние взехме от малките този път.
пиле – на филенца, около 500 гр.
зехтин
1 червена и 1 зелена чушка, не люти, нарязани на средни по големина парченца
щипка сол
щипки бял и червен пипер
малка щипка пипер Кайен
1-2 люти чушки Халапеньос, накълцани на дребно
1 домат, нарязан на дребно
2-3 сушени домата, нарязани на дребно
1 глава лук, нарязана

Рецепта:

1. Пилето се приготвия в уок-тиган с малко зехтин и се оставя настрана.
2. В същия тиган и в още малко зехтин се запържват лук, чушки, домати и подправки. Нека да омекнат добре.
3. Добавете пилето към тях, объркайте и запържете всичко заедно. Както си седят на котлона зеленчуците и пилето, върху тях сложете една тортиля, за да се загрее и омазни лекичко. Поставете я като палачинка в чиния и разтелете от сместа вътре. Завийте я също като палачинка.

Ами това е, доста е простичко. 🙂 Пробвали сме също да добавим една готова смес (продава се в буркани) от сушени домати, чушки, чесънче и артишок в зехтин. Просто сипвате цялото бурканче и става жестоко. Може много да се експериментира, както казах това си е чиста импровизация, без претенция за традиционна рецепта на фахити.