Салата със сьомга, ябълки, нар и сок от лаймКога разбираш, че не можеш да спреш със сармите? Когато в 6 сутринта на път за работа отваряш една кутийка от торбата с бабини запаси и си хапваш от сармичките! Ей така с пръсти по тъмно докато си караш колата. Даже май оставих на седалката оризови следи. Изядох цели три, посъбудих се и ми стана много приятно макар да ме чакаха още три часа до Прищина. Е, тогава си правиш равносметка точно колко пуйки си изял последните дни…и боб…и сарми…даже сармите ги броиш вместо овце за заспиване. И си казваш, че от утре само на салати.

Затова днес ще ви споделя една бърза френска салата със сьомга, че ми свършиха сармите. Сервирах я в бурканче, защото се вдъхнових от начина, по който ми представяха повечето ястия в Париж докато бяхме през ноември. Например, поръчах си сьомга с гарнитура рататуи и сос, и самото рататуи беше в бурканче до рибата в чинията. Разни десерти също бяха така поднесени, което и аз съм го правила преди де, но солени ястия не бях аранжирала с толкова амбалаж. Така, че и французите по бурканите ще ги познаете, не само гастарбайтерите.

Пожелавам ви мирни подготовки за новата година, а аз ще се залавям с едни сладки мъфини с кестенова паста, за които ще ви разкажа през уикенда. Дано ми се получат… 🙂

Ето как става салатата: смесвате малко нарязана на парченца пушена сьомга, с кубчета зелена ябълка, нарови семенца, сокът на 1 лайм, мнооооого малко сол и черен пипер. И в буркана!