Шотове с тикваЗа пръв път се маскирах за Хелоуин годината на “подгответо” в Колежа (американският, в София), а като нищо за пръв път и да съм чула за него тогава. Разбира се бях по пижама – екип, който всява страх и ужас у всеки. После бях калинка, циганка, черен лебед, за последно и чушкопек. Тоест, колан от чушки и метален ореол на главата с мерцедес формата на българското революцонно откритие за XX век. Никога вещица – те не са достатъчно страшни. На пиян да се дегизираш, всеки знае. При всяко положение костюмът отговаря на въпроса: на какво да се маскирам, когато всички ме гледат? Май Йони с хитовия тоалет със сбъркана президентска бюлетина влиза на първо място в учебниците. Е, и моята Одилия не беше за изхвърляне.

Тази година заради работа изпускам маскарада и ми се предоставя възможност да се преобразя сама в хотелска стая. Вариантите са – дух под чаршафи или дух под пердета, с бели хотелски чехли. Ситуация без минуси отвсякъде.

Замислих се обаче какво правим и на какво се маскираме, когато никой не ни гледа? Когато Хелоуин, а и всичко, е парти за един. Няма шоу, очаквания, формат, тайни, стремеж да впечатляваме, оценка, страх, къси клечки, прехвърлила границата креативност, дървено премълчаване с липса дори и на конклудентни действия, спирачки. Само някакъв коктейл от свобода, почтеност и природа. Абе, скука. Затова ще се маскирам на дух с чаршафи, ама пеещ, защото пеенето е това, което правя непоправимо най-зле. Сама съм да се вихря на 30 квадрата. Пък да видим дали ще ме изгонят от хотела, нищо че били имали меню за възглавници и сапун с лавандула…

И ако все пак правите парти за Хелоуин за 2+ присъстващи, гарантирам, че без хич да изневерите на характера си ще успеете да ги впечатлите със смути от тиква, моркови и кестени, защото и без публика е просто много вкусно. А, и няма да ви питам вие на какво се маскирате, когато сами се гледате, да не би да стана неволен свидетел с очаквания.

За 2 чаши смути ви трябват:

200 гр. моркови, нарязан на колелца
1 ч.ч. прясно мляко
50 гр. кестени, от ядливите
250 гр. тиква, нарязана на кубчета
2 ч.л. мед

Рецепта:

1. Обелете кестените и ги сварете заедно с морковите и тиквата. Отцедете ги.
2. Добавете към тях млякото и меда и пасирайте всичко докато се получи много гладка течност, без бучици. Ако трябва добавете още мляко.

Весело парти! И оставка!