десерти / кексове и торти

Мъфини с малини и селско сирене

Мъфини с малини и селско сиренеЗнаехте ли, че малините идват от Турция? Счита се, че са родени в планината Ида (днешна Турция) и са донесени в Европа от кръстоносците, когато се връщат от свещената земя. Минава доста време – до началото на 19-ти век, когато започва масово култивиране на малини. Дотогава са все още екзотика. За любителите на малини е важно да се отбележи, че освен богати на витамин С, калий и магнезий, те съдържат сериозно количество фибри!

А, ето сега как се правят роботи от малини:

Продукти:

300 г брашно Θ
175 г пудра захар Θ
1 с.л. бакпулвер Θ
щипка сол Θ
2 яйца Θ
4 с.л. олио Θ
250 мл прясно мляко Θ
115 г селско сирене (cottage cheese)
150 г малини

Рецепта:

1. Загрейте фурната на 175° С и пригответе формата за мъфини с хартиени кошнички, или силиконовите форми, ако ползвате такива.
2. Смесете в една купа брашното, пудрата захр, бакпулвера и солта.
3. В друга купа разбийте с миксер яйцата, олиото, прясното мляко и селското сирене. Добавете тази смес към сухата, разбийте наново. Сипете малините и разбъркайте с лъжица тестото.
4. Разпределете го по формите и печете 20 минути.

Рецептата е адаптирана от “500 Cupcakes & Muffins” на Fergal Connolly.

2 Comments

  • Gaby
    14/08/2011 at 18:11

    Тези роботчета приемат ли поръчки за доставка по домовете 🙂 Рецептата определено ме заинтригува. Дали мога да заменя селското сирен с крема сирене? Поздрави!

  • Теди
    15/08/2011 at 16:17

    те поръчки не приемат, направо пристигат без предупреждение 🙂 мисля, че ще стане с крема сирене. преди време бях качила една рецепта със сушени череши и крема сирене, беше супер. пробвай и ми кажи 🙂

Leave a Reply