десерти / сладки

Шоколадово-малинови сладки

Шоколадово-малинови сладкиСлед много вкусен късен обяд в неделя се отбих до пазара в търсене на боровинки, и разбира се, си тръгнах с малини, ягоди, малък пъпеш, сурови бадеми и все пак боровинки. Почна едно чудене кое какво ще го правя, и още докато се прибирах, се сетих за едни сладки, които бях отбелязала наскоро из бабините тетрадки. Звучеше просто страхотна комбинацията от шоколад с малини направени на пюре и директно добавени в тестото. Не можах да им устоя и за нула време бяха готови. Промених малко рецептата, защото тя включваше и овалване на сладките в захар, но щеше да стане прекалено сладко и прецених, че ще се наблегне на малините, като им увеличих броя. 🙂 Наистина малиновият аромат страшно отива на шоколада, но е още по-вкусно, когато всичко е приготвено с пресни малини, а не със сладко или пък есенция. Те станаха толкова много, че имаше и за вкъщи, и за приятели, и за офиса. Ето тук, можете да видите страхотния сладкиш на Ирина от Sunshine’s Kitchen също в тази тематика 🙂 Слънчев уикенд от мен!

Продукти:

195 г брашно Θ
135 г какао на прах Θ
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер Θ
щипка сол Θ
225 г масло, омекнало Θ
225 г пудра захар Θ
130 г кафява захар Θ
2 яйца Θ
40 г пресни малини Θ

Рецепта:

1. Загрейте фурната на 175°С и пригответе широка тава, постлана с готварска хартия.
2. Смесете в една купа брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта.
3. В друга купа разбийте маслото, двата вида захар и яйцата. Нека да стане гладка смес.
4. Малините ги пасирайте в робот на пюре и ги добавете към маслената смес, която после пък сипете към брашнената. Разбийте всичко заедно, и с мокри ръце оформете топчета, след това леко ги сплескайте и ги подредете в тавата.
5. Печете 10-тина минути и ги оставете да изстинат, преди да ги махнете от тавата, за да не се счупят. С тази смес стават около 30 сладки.

2 Comments

  • Ирина
    06/07/2012 at 14:37

    Страхотно изглеждат тези сладки, със сигурност ще ги опитам 🙂

  • Теди
    06/07/2012 at 21:53

    Приготви си допълнително малини, защото много вървят по време на готвенето :)))

Leave a Reply