вегетариански / гарнитури / предястия / салати

Пълнен сладък картоф с грозде, сирене и мед

Пълнен сладък картоф с козе сирене, грозде и медТази седмица премина през:

– успешен опит да запазя възможно най-дълго хубавото си настроение от чудното ни прекарване в Белинташ (Благодаря, Йони!);
– проучвания за отглеждането на чинчила (няма да си взимам, но повече смях по темата ето тук);
– кратък преглед на българските новини (Белене, Де Ниро, „легнал Росен от Варна“ и тн.)
темата на Мария за майчинството (напълно съм съгласна с всичко и добавям думата „душица“ в списъка с кошмарни обръщения към млада майка и детето й)
– разказите на едно от освободените момичета от Pussy Riot
– подготвяне за изпити по криминалистика (трасология е новата дума в речника ми, освен това ме бива и във фотофит портретите), съдебни експертизи (бих правила съдебно-психиатрична оценка на всеки, който срещна днес, за спорта) и международно наказателно право (е, тук вече съм си в свои води, 4 години в Косово си оказват влияние)
– сформиране на комисия за наемане на нов персонал и разни други правни и не чак толкова забавни дела
– когато се е случвало финалните дебати на кандидати за президент да са имали една оценка, а победителят в изборите е бил другият кандидат, точно колко е важно да нищим до полуда кой е надделял по време на дебата?
– прозвъняване на 7 хотела в Арбанаси, докато се намери едно място за уикенда. Нямало било събитие, просто хората пътували.
– попълване на двата теста за онлайн курса Intro to Sustainability в Coursera (разгледайте ги, има супер интересни теми)
– тази статия за „остатъчните жени“ на Китайската женска федерация. Прочетете я! Просто нямам думи…

И стигна до:

– пълнен сладък картоф с червено грозде, козе сирене и мед.

Получи се една пищна картина – с картофа, не със седмицата ми. Тази рецепта е като едно надграждане върху любимите комбинации сирене-мед и сирене-грозде. Пробвайте я за обяд първо, за да имате време и за вечеря да си я приготвите. Няма да обяснявам повече, ето какви продукти трябват:

1 сладък картоф, разполовен
червено грозде, изчистено
козе сирене, нарязано на малки парченца
1 ч.л. олио от гроздови семки
сол и пипер
канела на прах
индийско орехче
2 с.л. мед

Рецепта:

1. Загрейте фурната на 180° С, увийте двете половини на картофа в кухненско фолио и ги сложете във фурната за 45 минути. Нека да омекнат и след това ги изкормете, като меката част я нарежете на малки парченца.
2. В купа смесете мекото на картофите с малко козе сирене, щипка сол, канела, пипер и индийско орехче. Добавете олиото от гроздовите семки и меда. Накрая объркайте всичко заедно с малко грозде.
3. Разпределете тази смес в двете половини на сладкия картоф и ги запечете за още 10 минути на 200° С.

No Comments

    Leave a Reply