напитки

Ягонада и Морконада

Ягонада и морконадаЕкспериментите на тема „лимонада“ продължават! Пък и кой не я обича, особено в тези жеги? След лавандуловия опит, идва ред и на лимонада с моркови и ягоди. По отделно, разбира се. Ако беше всичко заедно, трудно щеше да става за пиене. 🙂

Първо – Ягонада! Страшно е свежа, въпреки липсата напоследък на свежест у ягодите на пазара. Прави се с една голяма шепа ягоди, които се пасират на пюре. Към тях се прибавя сокът на 3-4 лимона, една голяма лъжица мед, вода, лед и при наличност няколко листенца мента (за 1 бутилка). Освен всичко, ягонадата се оказа и доста добра основа за всякакви коктейли тип Мохито, или пък нещо с водка, и тн. Може да сложите няколко цели ягоди да плуват в шишето и задължително я пийвайте само студена.

Второ – Морконадат! Е, признавам си, малко е странна и мисля, че не на всеки би се харесала, може би, защото морковите не успяват да убият киселото на лимоните, а същевременно допринасят с доста силен морковен вкус. Морконадата често влиза в различни детокс диети. Подсладител не се слага, защото ще стане кошмарен вкус. Общо взето е следното – сокът на 3-4 лимона + сокът на 2-3 средни по размер моркова + вода и лед. Пробвайте, но аз бих гласувала за ягодовата лимонада. Сега, като се ровя из архива, намирам и рецепти за “Малинада” и “Лаймада с жасмин“. То си стана лимонаден блог отвсякъде. Слънчев ден ви пожелавам!

No Comments

    Leave a Reply