Ягонада и морконадаЕкспериментите на тема „лимонада“ продължават! Пък и кой не я обича особено в тези жеги? След лавандуловия опит, идва ред и на лимонада с моркови и ягоди. По отделно, разбира се. Ако беше всичко заедно трудно щеше да става за пиене. 🙂

Първо – Ягонадата! Страшно е свежа въпреки липсата напоследък на свежест у ягодките на пазарчето. Прави се с една голяма шепа ягоди, които се пасират на пюре. Към тях се прибавя сокът на 3-4 лимона, една голяма лъжица мед, вода, лед и при наличност няколко листенца мента (за направата на 1 шише). Освен всичко, Ягонадата се оказа и доста добра основа за всякакви коктейли тип Мохито, или пък нещо с водка, и тн. Може да сложите няколко цели ягоди да плуват в шишето и задължително я пийвайте само студена.

Второ – Морконадата! Е, признавам си, малко е странна и мисля, че не на всеки би се харесала, може би, защото морковите не успяват да убият киселото на лимоните, а същевременно допринасят доста силен морковен вкус. Морконадата често влиза в различни детокс диети и Подсладител не се слага, защото ще стане кошмарен вкус. Общо взето е следното – сокът на 3-4 лимона + сокът на 2-3 средни моркова + вода и лед. Пробвайте, но аз бих гласувала за ягодовата лимонада. Сега, като се ровя из архива, намирам и рецепти за Малинада и Лаймада с жасмин. То си стана лимонаден блог отвсякъде. Слънчев жегав ден ви пожелавам!