десерти / кексове и торти / Продумвани

Добре дошла в малкия ни свят, Мини!

Кейк попс "Мини"Минава 12 и аз тъкмо мислех да си лягам, но ме застигна най-хубавата новина, че вече си имаме първото бебе в компанията и че Сашо и Саша (Сашенцата) са най-щастливите родители на света. 🙂 Хич не ми се спи и понеже няма как сега по нощите да ги чуя, реших поне да им подготвя този пост, да си го видят сутринта. Това са те тримата с малкото бебе “Мини” (нямаме още официално име, но Мини е достатъчно готино за случая) и три лели се подават вдясно и казват “оооооо” с умиление (Йони, сори за бретона! 🙂 ). Не съм ги готвила тези кейк попс сега….отпреди няколко дни са, но се криха из компютъра докато дойде моментът.

Пожелавам им да са много здрави, щастливи и да пораснат тримата с много обич и радост. И знам, че Сашенцата са подготвили страшно слънчев живот на Мини и ние вместо да я засипваме сега с традиционните бебешки неща, направо може да й вземем цялостен екип за мотор, бебешка палатка и къмпинг оборудване, детски готварски книги, няколко класически хип-хоп CD-та (тука Сашо няма да е много съгласен), мини айфон иииии… спирам! Съвсем се отнесох, исках само да кажа, че ако бях в София, сега щях да ги прегърна и да им кажа колко прекрасно са се справили с всичко. 🙂

И, за да не се разплача върху клавиатурата, ще мина направо към рецептата. Добавям само, че се смях с глас докато правих тези кейк попс и че при всяка една кукличка тичах до хола да питам Ники това на кого точно му прилича. Погледът му беше отчайващ. 🙂 Е, ясно е, че не съм художничка, обаче държа да отбележа, че са супер вкусни. Всичко си беше една голяма импровизация и затова тази рецепта ще се казва просто “Мини”. Иначе, кейк попс знаете, че са малки кексчета на клечка – в различни форми, често кръгли. Похапнахме вкъщи от останалите топчета, тези от снимката не сме ги яли, защото просто не мога да изям главите на приятелите си. 🙂 Ето, 2 часа минава и аз почнах с глупостите. Лягам си. Честито, Сашенца! Много обич! 🙂

Как да си направим кейк попс, като тези от снимката? 

Трябват ни:

готов кекс “Червено кадифе”, като този тук, който вече сме правили преди
крема сирене (1 ½ кутийки)
бял шоколад за разтапяне (може и обикновен, поне 4 шоколада от 100 г)
клечки
ядливи украси

Аз използвах само една трета от кекса, защото не исках да правя много топчета. С това количество и с половин кутийка крема сирене стават около 20-25 топчета.

Рецепта:

1. Разбива се кексът в блендер, за да стане на трошички и се омесва с крема сиренето. Оформят се топчета, които се нареждат върху тава с готварска хартия и се слагат в хладилника да се стегнат за поне 20 минути.
2. На охладените топчета им се набучват клечките и се слагат за още няколко минути в хладилника.
3. През това време се разтопява шоколадът на водна баня.
4. Всяко топче се потапя и обърква в разтопения шоколад, така че хубаво да се покрие навсякъде. После се изтръсква излишния капещ шоколад и се слагат в чаши настрана без да се допират, за да не се размажат, а за да изстинат и да се стегнат добре (може и в хладилник). Чак тогава може да ги украсявате…с много въображение!

No Comments

    Leave a Reply