вегетариански / предястия / сандвичи и закуски

Патладжанени сандвичи

Патладжанени сандвичиЕто го и моя повод за откриване на барбекю сезона. След като имаше дефицит на патладжани в няколко столични магазина, накрая се добрах до два в гараж-магазинче в Горубляне и оттам направо на скарата. Получиха се тези вегетариански патладжанени сандвичи (без хляб!). Много готин стартър за сезона.

Продукти:

2 патладжана, нарязани на колелца Θ
1 чушка, нарязана на дребно Θ
1 глава лук, нарязан на ситно Θ
зехтин Θ
сол и пипер Θ
1 с.л. сух босилек Θ
1 топка моцарела, нарязана на малки парченца Θ
настърган Пармезан Θ
доматен сос Θ

Рецепта:

1. Смесете в купа чушката, лука и моцарелата. Подправете ги със сол, пипер и босилек. Залейте с малко зехтин. Разбъркайте всичко, така че да се получи нещо като салата.
2. Подредете колелцата патладжани в тава и ги намажете с малко зехтин. Намажете ги и с малко доматен сос. Върху тях разпределете салатата и ги поръсете с Пармезан.
3. Печете ги на грил режим за 10-15 минути, така че моцарелата да се разтопи добре. Може и да ги запечете на барбекю.

2 Comments

  • Каранфилова
    19/03/2013 at 05:16

    Здавейте! Рецептата е много хубава и мисля да я пробвам. детето обича много такива неща. Искам да попитам само защо рецептата не може да се споделя във facebook със link snimka а има опция само за like?

  • Теди
    19/03/2013 at 09:43

    Здравейте 🙂 Радвам се, че сте се спряли на патладжаните. Ние вкъщи много често си ги правим – страшно бързо стават, а и като не са с филийка хляб са и по-диетични 😛 Опциите за цялата група от бутони за социалните мрежи са такива, че явно излиза само линк. Ще питам администраторите дали можем да ги променим, за да има и снимка. Ако искате да споделите със снимка засега ще стане ако просто copy-paste-вате линка отгоре на рецептата в профила си.

Leave a Reply