латиноамерикански / месни

Пилешки фахити

Мини фахити с пилеКакто обещах ето я импровизираната рецепта за мини пилешки фахити, с която бях зарадвана в навечерието на рождения ми ден. Всъщност не само по повод са ми приготвяни, даже бих казала, че някак си по-скоро са се очертали като често срещано петъчно меню. Мислех направо Ники да ми бъде гост в случая, защото само той ги прави, но той пък много настоява да сготви голяма мусака и с нея да участва. Така че очаквайте мусаката! 🙂

Продукти (за двама):

тортили – има в Карфур няколко вида (големи и малки), даже предлагат и такива с 6 вида подправки или пък пълнозърнести. Ние взехме от малките този път.
пилешки филета, около 500 г
зехтин
1 червена и 1 зелена чушка, да не са люти, нарязани на средни по големина парчета
щипка сол
щипки бял и червен пипер
малка щипка лют пипер (Кайен, например)
1-2 люти чушки Халапеньо, накълцани на дребно
1 домат, нарязан на дребно
2-3 сушени домата, нарязани на дребно
1 глава лук, нарязана

Рецепта:

1. Пилето се приготвя в тиган (най-добре ако имате уок) с малко зехтин и се оставя настрана.
2. В същия тиган и в още малко зехтин се запържват лук, чушки, домати и подправки. Нека да омекнат добре.
3. Към тях добавете пилето, объркайте и запържете всичко заедно. Докато всичко е още на котлона, сложете отгоре една тортия, за да се загрее и омазни. После я поставете като палачинка в чиния и разстелете от сместа отгоре. Завийте я също като палачинка.

Ами това е, доста е просто! 🙂 Пробвали сме също да добавим една готова смес (продава се в буркани) от сушени домати, чушки, чесън и артишок в зехтин. Просто сипвате целия буркан и става жестоко. Може много да се експериментира, както казах, това си е чиста импровизация, без претенция за традиционна рецепта на фахити.

No Comments

    Leave a Reply