морски / предястия / салати / френска

Салата със сьомга, ябълки, нар и сок от лайм

Салата със сьомга, ябълки, нар и сок от лаймКога разбираш, че не можеш да спреш със сармите? Когато в 6 сутринта на път за работа отваряш една кутия от торбата с бабини запаси и хапваш от сарми! Ей така с пръсти, по тъмно, докато си караш колата. Даже май оставих на седалката оризови следи. Изядох цели три, посъбудих се и ми стана много приятно макар да ме чакаха още три часа до Прищина. Е, тогава си правиш равносметка точно колко пуйки си изял последните дни…и боб…и сарми…даже сармите ги броиш вместо овце за заспиване. И си казваш, че от утре ще я караш само на салати.

Затова днес ще ви споделя една бърза френска салата със сьомга, че ми свършиха сармите. Сервирах я в буркан, защото се вдъхнових от начина, по който ми представяха повечето ястия в Париж докато бяхме през ноември. Например, поръчах си сьомга с гарнитура рататуй и сос, като самото рататуй беше в буркан, кацнал край рибата в чинията. Разни десерти също бяха така поднесени, което и аз съм го правила преди де, но солени ястия не бях аранжирала с толкова амбалаж. Така че и французите можем по бурканите да ги познаем.

Пожелавам ви мирни подготовки за новата година, а аз ще се залавям с едни мъфини с кестенова паста, за които ще ви разкажа през уикенда. Дано ми се получат… 🙂

Ето как става салатата: смесвате малко нарязана на парченца пушена сьомга с кубчета зелена ябълка, семена от нар, сока на 1 лайм, много малко сол и черен пипер. И в буркана!

No Comments

    Leave a Reply