вегански / вегетариански / гарнитури / предястия / салати / сандвичи и закуски / хляб

Хапки с тиквички

Сандвичи с тиквичкиИмам нов хит – сандвичи с тиквички! Единственият им проблем е, че цялата смес се изяжда преди да е стигнала до хляба.

Като се рових из нета намерих куп варианти на “zucchini butter”, включващи кедрови ядки, белтъци, масала, домати, карамелизиран лук, че дори и кетчуп. Имам чувството, че ако добавя целия супермаркет, няма как да е просто брускета с тиквички, а цяло чеверме. Целта е друга. Затова си опростих живота и стана нещо супер лесно, бързо и адски вкусно. Накрая май и хляба ще премахна, та съвсем да не се разсейвам. Казвала съм ви и преди, че тиквичките са ми в топ десет най-любими зеленчуци, и откакто ги преоткрих в суровия им вариант, предпочитам все така да ги хрупам. Помните онази простичката салата с тиквички и маково семе…Е, тези сандвичи са същото нещо, препоръчително е обаче тиквичките леко да се запържат в масло, макар че сега като се замисля следващия път просто ще пробвам със сурова смес. Под една от рецептите във вече не помня кой сайт една жена беше написала, че “zucchini butter” й е променил живота…Не усещам житейски трансформации, но може би ми е малко по-вкусно.

Продукти:

тиквички, настъргани на ренде Θ
зехтин или масло Θ
малко пресован чесън или дори лук по желание Θ
сол и прясно смлян черен пипер Θ
хлебчета

Количествата са на вкус – аз пробвах с две малки тиквички, 2 скилидки чесън и 3-4 с.л. зехтин.

Рецепта:

Запържете всичко в тиган, като оставите котлона на по-слаб огън, за да се изпари водата на тиквичките. Дори и леко да загорят и да се залепят по дъното на тигана не се притеснявайте, това което остържете също ще е доста вкусно. Сервирайте с препечен хляб и бабин сок от малини (рецептата се задава 🙂 ).

Разнообразен уикенд на всички!

1 Comment

  • Санди
    15/08/2013 at 20:08

    И аз обожавам тиквички! Страхотна идея и задължително ще пробвам скоро! 🙂
    Поздрави

Leave a Reply