напитки

Три смутита “Есен”

Три смутита "Есен"След многото “фрешарници”, които изгряха и за съжаление залязоха в София, все повече намирам смутита. Сигурно е новото черно. Макар че бих ги нарекла повече плодови млечни шейкове – слага им се сладолед, замразено кисело мляко, захар, и какво ли не. Пак опира до това сам да си го направиш, за да знаеш поне, че е натъпкано с плодове, зеленчуци, семки и разни любими вкусове като мед или пък тахан. Най-оптимално винаги като хранителни и вкусови качества е разбира се да се ползват зарзавати според сезона. Сега ще кажете, че пак е нещо с тиква. Всъщност да, но за да не досадя много с нея, първо реших да миксирам три други есенни смутита – със смокини, банани, круши, червено грозде (наша реколта) и да им добавя семена.

Признавам си, че две от трите са с банан и станаха по-вкусни. Някак си той придава мекота и си отива с общо взето всичко.

Смути 1: Червено грозде

В блендер пасирайте 1 чаша грозде, 1 банан, 1 чаша прясно изцеден портокалов сок, 1 с.л. ленено семе (смляно).

Смути 2: Смокини

Пак в блендер пасирайте 6 смокини (обелени), 1 банан, по 1 с.л. ленено семе и чия, 1 чаша прясно мляко (или бадемово мляко) и поръсете с щипка канела.

Смути 3: Круши

Миксирайте и пасирайте 2 круши, 1 чаша прясно мляко, 1 с.л. какао на прах и малко мед.

Ще има и с тиква, спокойно! Всъщност има около 15 рецепти, сготвени и снимани, които чакат някой да им напише блог поста. Хем нямам търпение да ги споделя, хем не винаги ми се пише. Само ще открехна, че се задават няколко арабски вкуснотии, една безглутенова торта с лайм, сусамови сладки и нещо от косовската кухня.

Слънчев и шарен есенен ден от мен!

1 Comment

  • Моника
    25/10/2013 at 10:12

    Аз пък много харесвам как пишеш, да знаеш!
    Увлекателно и вкусно!

Leave a Reply