напитки

Шотове с тиква

Шотове с тикваЗа пръв път се маскирах за Хелоуин годината на “подгответо” в Колежа, а като нищо за първи път и да съм чула за него тогава. Разбира се бях по пижама – екип, който всява страх и ужас у всеки. После бях калинка, гледачка на карти, черен лебед, за последно и чушкопек. Тоест, колан от чушки и метален ореол на главата с мерцедес формата на българското революционно откритие за XX век. Никога вещица – те не са достатъчно страшни. На пиян да се дегизираш, всеки може. При всяко положение костюмът отговаря на въпроса: “На какво да се маскирам, когато всички ме гледат?” Май Йони с хитовия тоалет със сбъркана президентска бюлетина влиза на първо място в учебниците. Е, и моята Одилия не беше за изхвърляне.

Тази година заради работа изпускам маскарада и ми се предоставя възможност да се преобразя сама в хотелска стая. Вариантите са – дух под чаршафи или дух под пердета, с бели хотелски чехли. Ситуация без минуси отвсякъде.

Замислих се обаче какво правим и на какво се маскираме, когато никой не ни гледа. Когато Хелоуин, а и всичко, е парти за един. Няма шоу, очаквания, формат, тайни, стремеж да впечатляваме, оценка, страх, къси клечки, прехвърлила границата креативност, дървено премълчаване с липса дори и на конклудентни действия, спирачки. Само някакъв коктейл от свобода, почтеност и природа. Затова ще се маскирам на дух с чаршафи, ама пеещ, защото пеенето е това, което правя непоправимо най-зле. Сама съм да се вихря на 30 квадрата. Пък да видим дали ще ме изгонят от хотела, нищо че били имали меню за възглавници и сапун с лавандула…

И ако все пак правите парти за Хелоуин за повече от един, гарантирам, че ще успеете да ги впечатлите със смути от тиква, моркови и кестени. Но и без публика е просто много вкусно. А и няма да ви питам вие на какво се маскирате, когато сами се гледате, да не би да стана неволен свидетел с очаквания.

За 2 чаши смути ви трябват:

200 г моркови
1 ч.ч. прясно мляко
50 г кестени, от ядливите 😉
250 г тиква, нарязана на кубчета
2 ч.л. мед

Рецепта:

1. Обелете кестените и ги сварете заедно с морковите и тиквата. Отцедете ги.
2. Добавете към тях млякото и меда и пасирайте всичко докато се получи много гладка течност, без бучки. Ако трябва, добавете още мляко.

Весело парти! И оставка!

No Comments

    Leave a Reply